Hjemmelavet tunsalat på rugbrød

1 spsk. grøn pesto
1 dåse tun i vand
1 spsk. cremefraiche 18%
Salatblade
Tomat
Frisk spinat
Frisk hvidløg
Salt og peber

Smør rudbrødet med grøn pesto, som alternativ til rigtigt smør.

Vend tun, 1 fed frisk hakket hvidløg, salt og peber sammen, og kom creme fraiche i lidt af gangen, til du rammer den ønskede konsistens. Hvis du gerne vil have en tunsalat med en mere rig smag, kan creme fraiche erstattes med light mayonnaise, men der skal man være opmærksom på at indholdet af fedtstoffer stiger hurtigt.

Anret tunsalaten ovenpå skiver af frisk tomat, og salatblade, for at give maden flere lag, forskellige sunde næringsstoffer og et lyft. 

Pynt til sidst med krydderurter som eksempelvis frisk timian, persille eller basilikum. Alternativt kan man bruge syltede rødløg som Louise gør det på hendes æggemader eller hakket rå rødløg. Man kan også drysse med sesamfrø eller ristede græskarkerner, som er gode til at give hverdagsmad et ekstra pift på.