Portion til 2 mellem størrelse pizzaer

Dejen

Start med at blande gær med vand i en skål. Bland til gæren er helt opløst.

Bland lidt af gangen alle de andre ingredienser ned i vandet. Start med to æg og mel. Tilsæt derefter chiafrø, havregryn, olivenolie, mælk og salt. 
Rør dejen godt sammen så den får en glat og samlet overflade. Vælt den eventuelt ud på bordpladen, med lidt mel under og masser den på plads så du har alt med. 
Chiafrøene optager meget væske, så det gør ikke noget hvis dejen er lidt til den våde side. Tilsæt ekstra vand for at få en god klæbrig konsistens.

Lad dejen stå og hvile i 20 minutter med et klæde over, ved stuetemperatur.

Del derefter dejen i to lige store stykker. 
Rul den ene af dem ud på bagepapir i den ønskede form.

Når du har pyntet pizzaen, så bages den ved 175Grader i 15minutter, til kanten a f dejen er gylden.


Forslag til topping:

Der er næsten ingen grænser når det kommer til hvilke madvarer man kan komme på en pizza. Line & Louise laver en pizza med en bund af tomatsauce. Derefter pyntet med parmaskinke, grøn pesto, rucola, salt og peber – og en lille håndfuld revet mozzarella. 
Man kunne også lave en bund af blomkålspuré. 

Louise og Line anbefaler at man arbejder med at få en god del grøntsager på pizzaen, som eksempelvis peberfrugt, løg, friske tomater, oliven, squash eller champignon. Brug kød efter smag og behag.

Pynt til sidste med frisk mozzarella, revet ost, basilikum, timian eller andre friske krydderurter, for at få hverdagsfavoritten til både at se ud og smage af mere.